TIFF 2013

Gjør klar skateskoene over glattisen – TIFF-program straks ute

I morgen formiddag slipper Tromsø Internasjonale Filmfestival årets festivalprogram, noe som selvsagt ikke vil gå upåaktet hen i Montages-redaksjonen. Men enkelte ting har allerede vært på plass en stund i Nordens Paris, blant annet det spennende sideprogrammet om skate-kultur. Om man lengter etter midnattssol-sesongen i Tromsø kan kanskje dette bli et plaster på skrubbsåret, med skateboard-bilder blant annet fra kveldssolen i California.

Den hyllede dokumentarfilmen Bones Brigade: An Autobiography, som også ble vist under BIFF i fjor, er blant skate-innslagene som vises. Filmen handler om det innflytelsesrike skateboard-kollektivet Bones Brigade, der Tony Hawk og flere andre kjente brettkjørere hadde fartstid. En annen sviske i programmet er dokumentarfilmen Dogtown and Z-Boys, som bør være interessant for de av oss som likte Lords of Dogtown, men ikke har sett dokumentarfilmen om skateboard-teamet.

Ellers må man kunne si at det er ekstra morsomt at en norsk filmfestival kjører et slikt sideprogram, ettersom Norge tidligere var det eneste landet i verden med totalforbud mot skating. Et norsk bidrag er da også representert i den filmatiske skateparken, gjennom Emil Triers dokumentarfilm Brettkontroll.

Vi gleder oss både til dette og det resterende programmet som nå er rett rundt hjørnet!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>