Gjør klar skateskoene over glattisen – TIFF-program straks ute

I morgen formiddag slipper Tromsø Internasjonale Filmfestival årets festivalprogram, noe som selvsagt ikke vil gå upåaktet hen i Montages-redaksjonen. Men enkelte ting har allerede vært på plass en stund i Nordens Paris, blant annet det spennende sideprogrammet om skate-kultur. Om man lengter etter midnattssol-sesongen i Tromsø kan kanskje dette bli et plaster på skrubbsåret, med skateboard-bilder blant annet fra kveldssolen i California.

Den hyllede dokumentarfilmen Bones Brigade: An Autobiography, som også ble vist under BIFF i fjor, er blant skate-innslagene som vises. Filmen handler om det innflytelsesrike skateboard-kollektivet Bones Brigade, der Tony Hawk og flere andre kjente brettkjørere hadde fartstid. En annen sviske i programmet er dokumentarfilmen Dogtown and Z-Boys, som bør være interessant for de av oss som likte Lords of Dogtown, men ikke har sett dokumentarfilmen om skateboard-teamet.

Ellers må man kunne si at det er ekstra morsomt at en norsk filmfestival kjører et slikt sideprogram, ettersom Norge tidligere var det eneste landet i verden med totalforbud mot skating. Et norsk bidrag er da også representert i den filmatiske skateparken, gjennom Emil Triers dokumentarfilm Brettkontroll.

Vi gleder oss både til dette og det resterende programmet som nå er rett rundt hjørnet!