Se traileren til Eskil Vogts skrekkfilm De uskyldige

Eskil Vogts De uskyldige er blant de åpenbare høydepunktene denne kinohøsten. Nå kan du se den blodferske traileren til skrekkfilmen som tok Cannes-festivalen med storm.

De uskyldige er en overnaturlig skrekkfilm («supernatural horror») med fire barn i de sentrale rollene, som utspiller seg mellom ruvende boligblokker i en drabant utenfor Oslo. I Cannes, der filmen konkurrerte i den offisielle sideseksjonen Un certain regard i juli, forårsaket visningene hørbare gisp! og enkelte walk outs, etterfulgt av rungende applaus.

Traileren nedenfor gjør ingenting for å skjule at De uskyldige er en skrekkfilm – og det er en god ting, mener vi. For ofte kan festivalfilmer av respekterte regissører bli markedsført på en måte som tydeligst kommuniserer med eldre, «distingverte» tilskuere, det såkalte «grå gullet». Og selv om De uskyldige så avgjort også har andre ting på agendaen enn å skremme publikum, er den en soleklar kandidat til tittelen ‘tidenes mest ubehagelige norske film’. Hvilket betyr at ungdommen må kjenne sin besøkelsestid!

Produksjonsselskapet Mer Film har også valgt å spille på at filmen stort sett foregår i dagslys, og om sommeren. Det er nemlig en viktig årsak til at filmen lanseres 3. september og ikke rundt Halloween.

Under kan du se traileren og noen utvalgte frysbilder.

*

*