Her er de første bildene fra Denis Villeneuves Dune

De første bildene fra Denis Villeneuves kommende versjon av Dune ble sluppet i går og i dag, og vitner om regissøren i sin typiske visuelle stil: Kornete, matte og jordlige toner.

Det er ingen tvil om Villeneuves Dune er en av de mest attraktive filmgulrøttene som venter på oss etter at kinodørene korona-åpnes om (forhåpentligvis) ikke altfor lang tid. Det første bildet som ble sluppet via Vanity Fair i går fremviste Timothée Chalamet som en ung Paul Atreides, på strendene til hans hjemplanet Caladan – som i boken, et landskap badet i tåke og matte farger (og ikke helt ulik planeten i Ridley Scotts Alien: Covenant).

I dag ble det sluppet ytterligere noen bilder fra filmen, inklusive de metalliske, Robocop-aktige rustningene til Atreides-familien, rufsete ørkenkostymer og et slags familieportrett med stramme, svarte drakter, kliniske linjer og kornete lyskilder – typisk for regissør Villeneuve, i dette tilfellet sammen med fotograf Greig Fraser (filmene hans ser alltid litt Roger Deakins-aktige ut, selv når han ikke bruker Deakins, som i dette tilfellet). Det som er tydelig er i hvert fall at den skiller seg fra David Lynchs rødmussede versjon fra 1984.

Foreløpig er det ingen glimt av den rivaliserende Harkonnen-familien og dens burleske overhode Baron Vladimir (Stellan Skarsgård), men beskrivelsen i Vanity Fair-artikkelen er suggerende: «The baron, created with full-body prosthetics, is like a rhino in human form. This version of the character is less of a madman and more of a predator.»

Dune skal i utgangspunktet ha premiere 18. desember 2020, men tiden vil vise om det faktisk lar seg gjøre, gitt dagens omstendigheter.