Arthaus med godbiter fra Cannes

Arthaus har gjort sine to første filmkjøp i Cannes. Britiske Andrea Arnold er i hovedkonkurranse med sin Fish Tank, hennes andre film etter den fabelaktige Red Road fra 2006. Plottet oppsummeres som «Everything changes for 15 year old Mia when her mum brings home a new boyfriend». Det er kanskje ikke spesielt originalt, men Arnold har en helt egen stil; en helt egen stemning som vi gleder oss til å oppleve på lerretet når filmen får norsk premiere til høsten.

Denis Villeneuve deltar i Cannes sitt sideprogram Quinzaine des Realisateurs/Directors Fortnight med Polytechnique, en filmatisering av omstendighetene rundt en skolemassakre på den kanadiske skolen Polytechnique i 1989. Undertegnede og co-redaktør Karsten har valgt ut regissørens kortfilm Next Floor til Kortfilmfestivalens internasjonale konkurranseprogram; en film vi simpelthen elsket. Om Polytechnique er like inspirert og engasjerende, er det virkelig to godbiter Arthaus har tatt med seg fra Rivieraen.