Arthaus med godbiter fra Cannes

Arthaus har gjort sine to første filmkjøp i Cannes. Britiske Andrea Arnold er i hovedkonkurranse med sin Fish Tank, hennes andre film etter den fabelaktige Red Road fra 2006. Plottet oppsummeres som «Everything changes for 15 year old Mia when her mum brings home a new boyfriend». Det er kanskje ikke spesielt originalt, men Arnold har en helt egen stil; en helt egen stemning som vi gleder oss til å oppleve på lerretet når filmen får norsk premiere til høsten.

Denis Villeneuve deltar i Cannes sitt sideprogram Quinzaine des Realisateurs/Directors Fortnight med Polytechnique, en filmatisering av omstendighetene rundt en skolemassakre på den kanadiske skolen Polytechnique i 1989. Undertegnede og co-redaktør Karsten har valgt ut regissørens kortfilm Next Floor til Kortfilmfestivalens internasjonale konkurranseprogram; en film vi simpelthen elsket. Om Polytechnique er like inspirert og engasjerende, er det virkelig to godbiter Arthaus har tatt med seg fra Rivieraen.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>