Scarlett Johansson lar klærne falle i mørk trailer til Jonathan Glazers Under the Skin

Nå er den første traileren til Jonathan Glazers Under the Skin her, og det ser ut til at vi får se en ny side av Scarlett Johansson – i en film som er ulik alt annet hun har spilt i til dags dato.

I Under the Skin går Glazer, som er mest kjent for sine musikkvideoer og det absurde krimdramaet Sexy Beast, inn i et mørkt univers The Playlist beskriver som «horror with a heart». Anmeldelsen røper mye av handlingen i den ellers mystiske filmen (som har vært i postproduksjon i lengre tid), og undertegnede anbefaler lesere som ikke vil vite mer om detaljene til å styre unna. Det som kan videreformidles, uten at man avslører for mye, er at Playlist-skribent Chris Willman mener Under the Skin bærer likhetstrekk med Nicolas Roegs elliptiske, nesten hypnotiserende, fortellerstil. I den forbindelse anser han Under the Skin som en slags søsterfilm til Roegs science fiction-drama The Man Who Fell to Earth, som begge kan beskrives som «interplanetariske tragedier».

Trailerens abstrakte utrykk, med forvridde kropper i nattens mulm og mørke, ligner et grusomt mareritt – noe som kunne blitt fremprovosert av utallige gjensyn med David Lynchs Lost Highway eller Chris Cunninghams musikkvideoer. Vi snakker med andre ord om et potensielt svært suggererende univers, som det blir spennende å se Scarlett Johansson boltre seg i.

Under the Skin
Under the Skin

Under the Skin hadde verdenspremiere torsdag 29. august under filmfestivalen i Telluride, og er aktuell i hovedkonkurransen i Venezia, før den fortsetter signingsferden til Toronto senere denne måneden.

Her kan du se den uhyggelige traileren: