Oppmuntrende første trailer til The Hunger Games: Catching Fire

The Hunger Games slo an hos fansen da den hadde premiere i mars 2012, og ble til slutt en svært innbringende film ($691 millioner på verdensbasis). Resten av bokserien ble ikke overraskende satt på fast track hos filmprodusentene, og i november er oppfølgeren, The Hunger Games: Catching Fire, premiereklar. Nå er første trailer sluppet.

Regissøren av første film, Gary Ross, trakk seg som kjent fra videre arbeid med Hunger Games-serien (etter sigende for å utforske andre prosjekter), og produsentene har nå til oppfølgerne erstattet ham med Francis Lawrence (I Am Legend). I denne første traileren til Catching Fire kan man faktisk allerede spore at en filmskaper med en noe annen visuell innfallsvinkel står bak spakene. Nå er ikke Lawrence nødvendigvis mer merittert enn Ross var, men vi identifiserer her likevel en vilje til å tone ned de karikerte kostymene og etablere et dystrere fargespill og en mer ekspressiv lyssetting.

Så virker da også plottet i Catching Fire mer interessant enn i første film (vi har ikke lest bøkene). I traileren nedenfor presenteres den ulmende revolusjonen i Panem-befolkningen som en sentral konflikt, og med heltinnen Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) på seiersturné arrangert av de herskende krefter, blir kimen til både et indre (og ytre) opprør en bra nok dramatisk tease her til at vi begynner å interessere oss hakket mer enn vi trodde på forhånd. At Francis Lawrence har fått med Philip Seymour Hoffman som badguy teller dessuten et par ekstra poeng i vår bok.

The Hunger Games: Catching Fire får kinopremiere 22. november.