Nydelig amerikansk trailer til Blå er den varmeste fargen

Blå er den varmeste fargen er årets overlegent beste film. Det synes i alle fall store deler av Montages-redaksjonen. I november kommer Gullpalme-vinneren på kino i Norge, distribuert av Arthaus, og nå kan du varme opp med den amerikanske kinotraileren.

Abdellatif Kechiche fikk dele Gullpalmen med skuespillerinnene Adèle Exarchopoulus og Léa Seydoux under Cannes-festivalens prisutdeling i mai (ledet av juryformann Steven Spielberg), og alle cineaster som enda ikke vet hva alt oppstyret handler om, kan virkelig glede seg til å se filmen på kino her hjemme – om ikke så altfor lenge.

På grunn av de eksplisitte sexscenene har filmen fått aldersgrensen NC-17 i USA. Den amerikanske traileren ser derimot ut til å gjøre alt den kan for å ikke virke støtende på noen som helst måte; her er det null nakenhet og ingen ordutvekslinger på avskrekkende fransk (amerikanske kinogjengere er generelt lite begeistret for undertekster). Filmens enestående kjærlighetshistorie – som, tross alle vulgære overskrifter, er det mest oppsiktsvekkende ved Kechiches mesterverk – får derimot rikelig med oppmerksomhet her.

Se traileren nederst, under frysbildene.

I august skrev vi begeistret om den franske traileren. Lytt til vår podcast om filmen her.

*

Adele

Adele

Adele

Adele

Adele

Adele

Adele

Adele

*

*

Blå er den varmeste fargen