Ny teaser til Star Wars: Episode VII – The Force Awakens byr på forførende visualitet og nostalgi

I forbindelse med arrangementet Star Wars Celebration slapp Lucasfilm i dag en ny teaser-trailer til Star Wars: Episode VII – The Force Awakens, der vi inviteres tilbake i Star Wars-universet og for første gang får se den eldre versjonen av en gammel kjenning…

Det ble etablert en høyst positiv og jevnt over lovende stemning rundt J.J. Abrams‘ nye Star Wars-trilogi da den første teaseren til The Force Awakens ble sluppet i november 2014 og viste en rekke oppløftende elementer, nesten uten å avsløre noe. Man ble sittende med en følelse av nysgjerrighet og forventning til filmen, og ikke minst til hvordan Abrams & Co. akter å videreføre rollefigurer og narrative elementer fra Episode 4-6 – også kjent som originaltrilogien.

Vi skal nok ennå få vente en god stund til før plottet brettes ut i markedsføringene, for i denne andre teaser-traileren blir tilbakeholdenheten fortsatt dyrket. Men denne gangen med en herlig, nostalgisk avslutning – hvor Chewie og Han Solo (i en tretti år eldre versjon av Harrison Fords skikkelse) fremstår i kjent positur. I denne teaseren blir vi altså i enda større grad påminnet om tilhørigheten til originaltrilogien.

Samtidig fortsetter markedsføringsapparatet å fokusere på den nye generasjonen rollefigurer, som helt åpenbart skal føre arven videre gjennom Abrams-trilogien, i de to neste filmene som skal følge etter The Force Awakens. Toppbildet vårt her i saken er dessuten et typisk treffende visuelt motiv fra klippet, hvor en hodeskallelignende relikvie av Darth Vader både er tegn på tiden som har gått, og skyggene som lurer i mørket. The dark force er for øvrig tydelig tilstede, og det hersker liten tvil om at de onde kreftene er tilbake med full kraft i The Force Awakens.

Se den nye teaser-traileren nedenfor, ettefulgt av et knippe frysbilder. Star Wars: Episode VII – The Force Awakens har norsk kinopremiere 16. desember 2015.

*

«Star Wars: Episode VII – The Force Awakens» «Star Wars: Episode VII – The Force Awakens» «Star Wars: Episode VII – The Force Awakens» «Star Wars: Episode VII – The Force Awakens» «Star Wars: Episode VII – The Force Awakens»