Matthew Vaughn + Star Wars = sant?

Forrige uke ble det som kjent annonsert at George Lucas har solgt sitt selskap Lucasfilm til Disney, og at det planlegges en ny Star Wars-trilogi, hvor den første av disse er tiltenkt premiere i 2015.

Umiddelbart begynte fansen å gjøre seg opp meninger om hvilke regissører som vil være egnet til å ta på seg denne prestisjetunge oppgaven (blant annet i dette kommentarfeltet hos oss), og i går begynte ryktene å florere om at Kick-Ass og X-Men: First Class-regissør Matthew Vaughn er en het kandidat. Årsaken til mistankene er at Vaughn nylig trakk seg fra å regissere neste X-Men-film, til fordel for Bryan Singer, samt påstander om at regissøren har vært i dialog med Disney/Lucasfilm.

Selv om dette inntil videre må anses som rene spekulasjoner, er Vaughn på ingen måte et ulogisk forslag. Det er nettstedet Collider som har snappet opp ryktene fra det de mener er en sikker kilde:

Over the past seven years, Collider’s track record has been pretty good.  The reason is, before we run any “scoop,” we always make sure to double source it so we know the information is accurate.  However, the story we are about to run has not been confirmed, and I want to make sure everyone knows this is not 100%.  I only decided to run this because I trust my sources and it’s Star Wars.

Er Matthew Vaughn rett mann til å gjenskape magien fra originaltrilogien vi savnet i Episode I-III? Kom gjerne med dine synspunkter i kommentarfeltet!

Kilde: The Playlist

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 6 kommentarer

 1. Emil Wahl sier:

  http://marketsaw.blogspot.no/2012/11/exclusive-more-secret-details-revealed.html

  Denne artikkelen nevner enda flere navn. Steven Speilberg, Neil Blomkamp, Alfonso Cuarón, Matthew Vaughn, Darren Arnofsky og Joss Whedon.

 2. Matthew Vaughn er en tålelig interessant regissør i Hollywood-systemet, og jeg kan se hvordan han blir en kandidat.

  Nå kan det se ut til at han forlot X-Men-serien av en annen grunn, men skulle det bli Vaughn som gjør nye Star Wars, vil jeg imøtese det med svak optimisme.

  Når det gjelder auteurene som nevnes hos Market Saw: høyst usannsynlig. Dessverre.

 3. Emil Wahl sier:

  @Karsten: Det meste av informasjonen vi kommer til å få om Star Wars filmene fremover vil nok være mye diverse rykter og ønsketekning. Jeg personlig tror det kunne vært spennende å se Alfonso Cuarón som regissør, men det er som du sier. Ganske usannsynlig.

 4. Eirik sier:

  Matthew Vaughn. Ja kanskje. Er svak for «Stardust», og Kick Ass har edgy action estetikk, og et hjerte bakom. Hvis man tegner en shortlist for hvilke regissører som har gjort store ( og velykkede) sci – fi, fantasy blockbustere så er det ikke mange og velge i. Spielberg taler for seg selv, Cameron er utelukket, Michael Bay ( i hope not!), P.Jackson, R. Scott, Joss Whedon, S. Raimi, C. Nolan og kanskje et par til. Wachovskis, Tim Burton. Muligens Bryan Singer. Den eneste av disse, jeg kan se er aktuelle er trolig Spielberg. JJ Abrahams, som er dyktig, men ikke særlig original. Cuaron? Ja, han kan jeg godt like, ville være et meget interessant valgt faktisk. Der har man litt attitude. Aronofsky er helt klart en auteur av klasse, men jeg tror simpelthen ikke han har kapacitet til holde intakt en super kommers merkevare som Star Wars tross alt er, samtidig som han beholder sin «avant garde» vinkling. Blomkamp fortjener vel ikke og nevnes her, en effects guy som passer bedre til og lave hybrid filmer med litt enkel hipster propaganda.

  Så hvem står da igjen? Episode 7 skal ha premiere i 2015 faktisk. Det betyr at man allerede må ha kommet langt på manus stadiet. Og her ligger nøkkelen. Jeg går ut fra at den regissøren som skal inn, må ha en viss inflytelse, eller delvis være med på utformingen av manuset. Samarbeide og kommunikasjon er stikkord. Så jeg er sikker på at vi får vite mer når navnet på forfatter blir offentliggjort. Og legge to og to sammen.

  Mitt tips. Luke Skywalker dør i løpet av de første 10 minutter av Episode 7 ( take that you new generaton of Star Wars teenager fans!) og vi trenger en som tror på «afterlife» og kraften igjen. En mexicaner. Alfonso eller Del Toro. De har gjort seg fortjent til det…

 5. Jonas Heitmann sier:

  Synes nå Matthew Vaughn har laget en god dose med flotte filmer, Stardust, Kick-Ass og X-Men First Class, så hvis han skulle komme i stolen til Star Wars episode 7 så sier jeg ikke nei takk.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>