Høytsvevende, spektakulær trailer til Furious 7 bringer Paul Walker tilbake til familien

The Fast and the Furious-franchisen er en av de få kontinuerlig vellykkede og narrativt oppfinnsomme filmseriene fra Hollywood på 2000-tallet. Nå er den første traileren til syvende kapittel her – og Furious 7 ser ut til å spinne sine hjul selvsikkert frem som vårens store actionfilm-begivenhet.

«I don’t have friends… I’ve got family.»

Vi er igjen tilbake i Fast & Furious-universet, med spektakulære stunts og one-linere, men kanskje enda sterkere enn før drives interessen av fortsettelsen på historien om Vin Diesels Dom Toretto og hans «familie» – noe traileren effektivt fokuserer på mot slutten av klippet, med umiddelbar godfølelse og melankoli som et resultat. Det sørgmodige ligger naturligvis på to nivåer, ettersom Fast & Furious-familien nå har blitt et medlem fattigere.

For Furious 7 vil alltid preges av skuespiller Paul Walkers tragiske bortgang under innspillingen, den 30. november 2013, da han omkom i en bilulykke. Produksjonen ble i første omgang utsatt på ubestemt tid, før manuset ble skrevet om og ny premieredato satt. Filmskaperne har nå ferdigstilt Furious 7 med hjelp av Walkers brødre, Caleb og Cody Walker, som bl.a. har utført gjenværende actionscener på vegne av sin bror.

Filmen vil nok uansett beholde humøret og den lettbente tonen, og utfra traileren å dømme sikter Furious 7 på å servere oss nok en høytsvevende actionopplevelse, i ånd med franchisens øvrige filmer. Tilbake på rollelisten finner vi Vin Diesel, Dwayne Johnson, Michelle Rodriguez, Jordana Brewster og Lucas Black, i tillegg til Jason Statham i rollen som Ian Shaw – filmens bad guy.

Tittelen spiller elegant på The Magnificent Seven, og med en tilsynelatende oppsummerende narrativ bane vil Furious 7 antageligvis avslutte mange tråder når den får sin kinopremiere 1. april 2015. Se den ferske traileren og noen utvalgte frysbilder under.

Furious 7 Furious 7 Furious 7 Furious 7 Furious 7 Furious 7Furious 7