Her er første trailer og plakat til Coup de Chance – Woody Allens nye (franske) film

Mesterregissør Woody Allen vender i år tilbake med sin 50. spillefilm – hans første på et annet språk enn engelsk – og den franske produksjonen Coup de Chance er nå klar med både plakat, trailer og premieredato.

Med franske stjerner som Melvil Poupaud (Laurence Anyways), Niels Schneider (Heartbeats) og Lou de Laâge (Respire) i de sentrale rollene, virker Coup de Chance å være en romantisk thriller som tar form av et pikant trekantdrama – og mer enn én artikkel om filmen trekker sammenligninger til Match Point, som i 2005 markerte et kommersielt og kunstnerisk comeback for Allen.

Skulle et nytt slikt løft nå stå for døren med Coup de Chance, ville det ikke bare gi litt ekstra sus til den symbolske markeringen av 87-åringens «jubileumsproduksjon», men det ville også fungere som en respons til de mange som ikke ønsker å se Woody Allen lage flere filmer. (Rotfestet i den årelange familiekonflikten ofte omtalt som Allen v Farrow, mer om det i denne saken.)

Traileren nedenfor er foreløpig ikke tekstet, men fotograf Vittario Storaros bilder er så levende og fargerike at de alene bærer bud om en visuelt gjennomarbeidet film – noe annet ville vel strengt tatt vært litt skuffende, men det er samtidig gledelig å se. Det franske språket gjør også at man frigjøres litt fra å notere seg typiske auteurtrekk i dialogen, så i større grad enn tidligere kan man her få følelsen av at Allen – særlig i romantisk thriller-modus – har et tydelig slektskap til Pedro Almodóvars filmkunstnerskap. Her er synopsiset til Coup de Chance:

Fanny and Jean have everything, they are the ideal couple: fulfilled in their professional lives, they live in a magnificent apartment in the hifh-end districts of Paris and seem to be as in love as the first day they met. But when Fanny crosses, by chance, Alain, a former high school friend, she is immediately hooked. They see each other again, and, very quickly, get closer and closer…

På grunn av kontroversene rundt Woody Allen har de tidligere så etablerte kommersielle nettverkene for bred internasjonal kinodistribusjon av hans filmer blitt forrykket (hans forrige, Rifkin’s Festival, har knapt vært vist på kino, men her skal også pandemien ta sin del av skylda), men tidlige visninger av Coup de Chance (blant annet på markedet i Berlin i februar) har resultert i allerede meget god buzz. Med 27. september som fransk kinopremiere, er det flere som spår at visninger på europeiske festivaler som Venezia eller San Sebastian er sannsynlig – vi skal følge med.

Nedenfor har vi limt inn traileren, plakaten og et knippe frysbilder fra Coup de Chance.