Heftig, fargeblinkende trailer til Edgar Wrights Last Night In Soho

Den britiske regissøren og manusforfatteren Edgar Wright (Baby Driver) returnerer med Last Night in Soho, en identitets-svitsjende tidsreise-horror, satt til Londons swinging sixties.

Thomasin McKenzie, som fikk sitt store gjennombrudd i Debra Graniks Leave No Trace (2018), og senere imponerte i Oscar-vinneren Jojo Rabbit (2019), spiller hovedrollen som Eloise, en ung motedesigner. Om nettene drømmer hun seg til sekstitallets London, der hun møter sitt store idol, Sandy, spilt av Anya Taylor Joy (The Queen’s Gambit). Når hendelsene «der inne» begynner å sette avtrykk på kroppen hennes, blir det klart at Eloise lever et uforklarlig dobbeltliv – og at grensene mellom henne og figuren Sandy er vage.

Denne første traileren til Last Night in Soho imponerer med ekspressive, Argento-aktige lyssettinger og lekker tidskoloritt, og ser ut til å være en psykologisk thriller av typen som holder kortene tett til brystet før siste akt. I alle tilfeller ser Eloise sin reise ut til å være en nedadgående spiral, for mot slutten av traileren øker Repulsion-faktoren betraktelig, med huggende kniver og hengslete armer fra det som enten er «ekte spøkelser» eller rene fantasifostre.

Den norske kinopremieren er foreløpig satt til 29. oktober, da vi forhåpentligvis kan boltre oss på landets kinoer med popcorn-begere i stedet for metermål til hånds. Den ferske traileren finner du under frysbildene.

*

*