Hans Zimmer og James Newton Howard gjør Oslo-konserter i 2017

Den siste uken har vi fått bekreftelse på at super-filmkomponistene Hans Zimmer og James Newton Howard begge vil legge sin konsertturné til Oslo neste år.

Filmmusikk-konserter er i vinden som aldri før. På den ene siden florerer det av såkalte filmkonserter, der en hel film spilles med live orkesterakkompagnement (Harry Potter, Jurassic Park, Star Trek, Gladiator, Gudfaren og så videre). På den andre siden har mange av de største filmkomponistene konstruert egne verdensomspennende konsertserier de siste par årene, som f.eks. Danny Elfmans Tim Burton-serie (les vår omtale her) eller John Carpenters nylige retrospektiv-turné (les vår omtale her).

Nå kaster også Fabeldyr og hvor de er å finne-aktuelle James Newton Howard seg på bølgen med sitt eget turnéprogram. Howard, som kanskje er mest kjent for sitt lange samarbeid med M. Night Shyamalan, men som også står bak andre ikoniske titler som Waterworld, The Hunger Games-serien, The Fugitive, Alive, Nolans to første Batman-filmer, Pretty Woman og så videre, har satt sammen noen av sine største hits på programmet, men det er foreløpig usikkert hvilke. Turnéen, som har fått navnet «The 3 Decades  of Music for Hollywood», kommer til Oslo og Spektrum 13. november neste år, men billetter er allerede lagt ut for salg. Så nøl ikke med å bestille!

Hans Zimmer, som samarbeidet med Howard på Nolans to første Batman-filmer (og gjorde den siste solo), trenger strengt tatt ingen introduksjon. Ved siden av John Williams og Ennio Morricone er han den største, nålevende superstjernen innenfor filmmusikk, og har allerede turnert land og strand med sin episke konsertserie i 2016. Skandinavia var imidlertid fraværende, men er til gjengjeld satt på listen av destinasjoner neste år. Zimmer kommer til Oslo og Telenor Arena 20. mai 2017. Det forventes at billettene rives bort raskt når de legges ut 29. november – til tross for stive priser – så «Be Prepared!», for å sitere en Zimmer-komponert film.

Vi setter umåtelig pris på at disse storkomponistene kommer til en filmmusikalsk ødemark som Norge, og vil naturligvis returnere med fyldig dekning når det nærmer seg. Her er en liten smakebit på hva vi har i vente – først et utdrag fra Howards Maleficent (2014) fra Wien-konserten i fjor, og deretter en medley over Crimson Tide (1995) og Angels & Demons (2009) fra Zimmers konsertserie i år: