Fristende auteur-snadder i kommende Criterion-godtepose

I mars slippes en solid bunke nye auteur-titler fra Criterion, som nok vil få tennene til å løpe i vann hos flere samlingskåte cineaster.

Blant titlene er Terrence Malicks Badlands, som dermed kan fylle tomrommet i hylla ved siden av de tidligere Criterion-utgivelsene Days of Heaven og The Thin Red Line. Badlands-utgivelsen inneholder en flunkende ny making of-dokumentar, men dessverre/som forventet ikke noe kommentarspor fra den folkesky Malick.

En annen velrenommert filmskaper som får en av sine mest kjente filmer i Criterion-innpakning, er Robert Bresson og hans fengselsthriller A Man Escaped. Filmen suppleres med blant annet en dokumentar og en gammel TV-spesial. Også Monsieur Verdoux, en ikke fullt så kjent Charlie Chaplin-film, har fått plass på Criterion-lasteplanet. Det har også Ministry Of Fear, regissert av den tyske mester Fritz Lang, samt Powell & Pressburgers’s The Life And Death Of Colonel Blimp, som er i celebert selskap i det allerede eksisterende Criterion-koldtbordet av duoens klassikere.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

  1. Jeg er enig i at denne runden med utgivelser fortjener en egen artikkel, for fy faen så bra filmer. Ikke en eneste svak tittel. Bra at Criterion har skjerpet seg etter flere varierende måneder.

  2. Cool Comfort sier:

    Strålande nyhende, men kva gjer ein stakkar som ikkje kan spele av region A plater? Eg drøymar om å oppgradere malick-samlinga mi til Criterion, men har ikkje funne noko som helst om ein europeisk release.

  3. Sveinung Wålengen sier:

    Hm, et særs relevant spørsmål. Ser ut til at vi europere må smøre oss med tålmodighet :-(

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>