Fristende auteur-snadder i kommende Criterion-godtepose

I mars slippes en solid bunke nye auteur-titler fra Criterion, som nok vil få tennene til å løpe i vann hos flere samlingskåte cineaster.

Blant titlene er Terrence Malicks Badlands, som dermed kan fylle tomrommet i hylla ved siden av de tidligere Criterion-utgivelsene Days of Heaven og The Thin Red Line. Badlands-utgivelsen inneholder en flunkende ny making of-dokumentar, men dessverre/som forventet ikke noe kommentarspor fra den folkesky Malick.

En annen velrenommert filmskaper som får en av sine mest kjente filmer i Criterion-innpakning, er Robert Bresson og hans fengselsthriller A Man Escaped. Filmen suppleres med blant annet en dokumentar og en gammel TV-spesial. Også Monsieur Verdoux, en ikke fullt så kjent Charlie Chaplin-film, har fått plass på Criterion-lasteplanet. Det har også Ministry Of Fear, regissert av den tyske mester Fritz Lang, samt Powell & Pressburgers’s The Life And Death Of Colonel Blimp, som er i celebert selskap i det allerede eksisterende Criterion-koldtbordet av duoens klassikere.