Fra Før soloppgang til Før midnatt – siste reise for Hawke og Delpy?

Vi er mange som elsker den lille, romantiske filmserien bestående av filmene Før soloppgang (1995) og Før solnedgang (2004), regissert av Richard Linklater, med Ethan Hawke og Julie Delpy i hovedrollene som et par som kort fortalt forelsker seg i hverandre.

Serien fortsetter med en tredje film neste år, med tittelen Før midnatt, men nå kan det virke som dette da også blir siste kapittel. Det antydes i alle fall av Ethan Hawke, som på en presseturné for sin nye horrofilm Sinister, ble spurt av en journalist fra nettsiden Collider om fremtiden og utviklingen av filmserien. Hawke uttrykker at han har blitt veldig glad i disse filmene selv, og svarer følgende om hva denne tredje filmen vil markere:

People care about these characters and we really feel an obligation not to let people down about it. But at the same time, there’s no way we’re going to make everybody happy so we just had to try to go about with the same approach and same attitude. I love this movie. And I feel like in a strange way we may have come to the end of the story.

Han har antageligvis rett i at det blir vanskelig nok nå å få publikum til å akseptere denne tredje filmen, ettersom forventningene er satt ganske høyt etter at Før solnedgang ble en slik voldsom kunstnerisk suksess. Men ettersom fortellingen hittil har vært så elegant knyttet til disse to menneskene, og veldig lite annet, virker det fint mulig å utbrodere videre i enda flere filmer etter hvert som Hawke, Delpy og Linklater blir eldre. Man vet jo aldri.

Det skal uansett bli fint å møte disse to rollefigurene igjen i Før midnatt, som med stor sannsynlighet blir å se på norske kinoer i løpet av 2013.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 4 kommentarer

  1. Sverre Aune sier:

    Leste om dette tidligere på Collider. Ser frem til tredjefilmen. Føler dette er den typen film som ikke kan skuffe, så lenge den er i samme stil som de to foregående. Den samme koselige, meditative feelingen.

  2. Ursula holmberg sier:

    Hvor får man kjøpt alle tre filmene på dvd ???? Har forsøkt fler steder men den eneste jeg får opp er » før midnatt «

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>