Første trailer til Xavier Dolans ekstraordinære Mommy pumper blod og tårer

Xavier Dolans ekstraordinære nye film Mommy var Cannes-festivalens høydepunkt i mai, og nå som den første traileren er sluppet blir filmens energiske, visuelle egenart for første gang synlig for et større publikum.

I vår inngående podkast-samtale om Mommy fra Cannes diskuterte vi blant annet filmens forbløffende visualitet (bildeformatet 1:1 er uvant, men fungerer glimrende), dens emosjonelle nedslagskraft og de mange utsøkte musikkvalgene. En trailer kan aldri forespeile eller erstatte selve filmopplevelsen, men her gjengis filmens puls nesten perfekt. (De mange «stille» øyeblikkene og plottets fremdrift presenteres dog ikke.)

Om noen ønsker å gå Mommy helt jomfruelig i møte når den kommer på norske kinoer bør man selvfølgelig hoppe over traileren, for å spare inntrykkene, men det finnes ingen avsløringer her. Ettersom traileren mest av alt er en intens, energisk montasje av de mange bildene og øyeblikkene i Mommy, blir den altså en treffende og ærlig smakebit på hva man har i vente.

De to mest sentrale låtene i traileren – «Counting Stars» av OneRepublic og «Anything Could Happen» av Ellie Goulding – er ikke i den endelige filmen (slik jeg husker det), men føles som riktig anvendte stemningselementer her i traileren. Det hadde selvfølgelig vært enda mer stas om Dolan hadde klinket til med «Wonderwall» av Oasis (som han gjør i filmen), men noe skal man vel spare.

Sjekk ut traileren og noen frysbilder nedenfor. Mommy blir antageligvis å se på norske kinoer enten sent på høsten eller til vinteren. (Kanadisk kinopremiere blir 19. september.)

Mommy Mommy Mommy Mommy Mommy Mommy Mommy Mommy Mommy Mommy Mommy Mommy