Første blikk på Al Pacinos teaterfilm Salomé med Jessica Chastain (og dokumentaren Wilde Salomé)

Før Jessica Chastain brøt gjennom som filmskuespiller i The Tree of Life, ble hun fanget opp av Al Pacino til en slags «teaterfilmatisering» av Oscar Wildes berømte og kontroversielle stykke Salomé. Nå er både filmen og dokumentaren om prosessen snart premiereklare.

Eller «premiere» er kanskje en overdrivelse. Dokumentaren, Wilde Salomé, hadde nemlig sin første festivalvisning allerede i 2011 – på filmfestivalen i Venezia. («An Oddity Dominated By Titanic Jessica Chastain Turn,» skrev The Playlist i overskriften til sin anmeldelse.) Siden da har det vært tyst rundt prosjektet, før det altså nå i sommer har blitt offentliggjort en slags lansering.

De to Salomé-filmene – begge i regi av Pacino – vil bli vist sammen som en «one night only»-event i Storbritannia, søndag 21. september. Empire skriver at over 200 kinoer vil delta i en simultanpremiere, inkludert en direktesendt samtale mellom Pacino og Chastain (med Stephen Fry som ordstyrer) fra scenen hos BFI South Bank i London.

Mange husker kanskje at Pacino stod bak Looking for Richard, et lignende teater-dokumentarisk filmprosjekt fra 1996. Om Salomé og Wild Salomé er opp samme allé gjenstår å se, men for det britiske publikum er i alle fall ventetiden snart over. Om filmene får ytterligere distribusjon, eksempelvis i retning av Norge, gjenstår å se.

Her er den ferske traileren, og nedenfor også de to plakatene.

*

«Wilde Salomé» «Salomé»