Første amerikanske teaser-trailer til Joachim Triers Verdens verste menneske

Den amerikanske distributøren NEON skal lansere Joachim Triers Verdens verste menneske i USA senere i år, med festivalpremiere i New York om noen uker, og nå – før den norske traileren i det hele tatt er sluppet – har NEON lagt ut sin første teaser-trailer til The Worst Person in the World

Det er ikke ofte vi ser at en norsk film blir gjenstand for frittstående internasjonal markedsføring før den norske kampanjen er ordentlig i gang, men her ser vi da altså et eksempel på hvordan Cannes-suksessen til Verdens verste menneske leder til høy aktivitet hos de mange distributørene som har sikret seg filmen i ulike territorier. Den franske distributøren lanserer filmen under tittelen Julie (en 12 chapitres) og i Frankrike har filmen kinopremiere onsdag 13. oktober – to dager før regulære visninger starter på norske kinoer.

I denne amerikanske teaser-traileren fokuseres det veldig tydelig på kjærlighetsdramaet som hovedpersonen Julie (Renate Reinsve) befinner seg i, mellom de to mennene i hennes liv (slik vi får se det i filmen): Eivind (Herbert Nordrum) og Aksel (Anders Danielsen Lie). Klippet anvender også Harry Nilsson-låta I Said Goodbye to Me til å sette en ikke altfor tungsinnet stemning, selv om vi i bildene får flere eksempler på filmens mange øyeblikk av alvor. Det er også gøy å se at NEON ønsker å vise frem filmens visuelle gnist og idérikdom, gjennom bruk av snutter fra noen av Triers opphøyde virkelighetsplan – som virker å fungere godt som forlokkende money shots.

Nedenfor har vi limt inn teaser-traileren og filmens amerikanske plakat, som slekter direkte på den norske og franske plakaten, med det nå ikoniske bildet av en smilende Reinsve som løper ned Louises gate på Bislett i overgangslys.