Filmprat: En samtale med regissør Roman Bondarchuk om Ukrainian Sheriffs og Volcano

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2020: I denne første episoden av årets Filmprat fra Tromsø møter vi den ukrainske regissøren Roman Bondarchuk, som snakker med Montages-redaktør Karsten Meinich om filmene Ukrainian Sheriffs (2015) og Volcano (2018).

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Roman Bondarchuk deltar på årets filmfestival i Tromsø med to filmer i programseksjonen Horison Øst: Ukraina, der det settes et spesielt fokus på filmer fra Ukraina.

I samtalen nedenfor forteller Bondarchuk om hvordan han oppdaget landsbyen og rollefigurene som står i fokus i Ukrainian Sheriffs, en kinodokumentarfilm som balanserer en fin linje mellom komedie og tragedie i sitt portrett av livet i Ukraina langt unna allfarvei. Regissøren beskriver også hvordan han tok med seg erfaringene fra sine første filmer over i langfilmdebuten Volcano, en fiksjonsfilm som utviklet seg fra Bondarchuks i utgangspunktet dokumentariske innfallsvinkel over i et mer abstrakt og visuelt gjennomarbeidet fiksjonsunivers. Se hele samtalen nedenfor.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.