Filmprat: En samtale med regissør Anders Emblem om Skynd deg sakte

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2019: I denne episoden av Filmprat fra Tromsø møter vi den norske spillefilmdebutanten Anders Emblem, som snakker med Montages-redaktør Karsten Meinich om sin nye film Skynd deg sakte.

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Anders Emblem har skrevet og regissert søskenskildringen Skynd deg sakte, som vises på TIFF i sideprogrammet Horisonter.

I samtalen nedenfor forteller Emblem om hvordan filmen har blitt til som en del av hans praktiske mastergrad fra Institutt for medier og kommunikasjon ved Universitetet i Oslo, og på hvilken måte han har blitt inspirert av såkalt slow cinema i arbeidet med å skape et visuelt språk for denne fortellingen. Regissøren snakker også om inspirasjonen bak historien om søskenparet Fiona (Amalie Ibsen Jensen) og Tom (David Jakobsen), og hvorfor tematikken i filmen er av personlig betydning for ham. Se hele samtalen nedenfor.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.