Filmprat: En samtale med fotograf Sturla Brandth Grøvlen om Stabukker

Montages er offisiell mediepartner for Tromsø internasjonale filmfestival, og dekker årets utgave av festivalen med artikler, podkaster og videoreportasjer.

*

TIFF 2016: Den norske filmfotografen Sturla Brandth Grøvlen fikk sitt store gjennombrudd i 2015, og stiller til Filmprat i Tromsø med Montages-redaktør Karsten Meinich, for å snakke om sitt arbeid på Cannes-vinneren Stabukker.

Montages leder Filmprat, et daglig arrangement på TIFF, hvor vi fører samtaler med besøkende filmskapere og andre relevante festivalgjester. Stabukker er årets store snakkis i Tromsø, og har så langt solgt flere billetter enn noen annen film på programmet.

Sturla Brandth Grøvlen ble tildelt en spesialpris («Outstanding Artistic Contribution») under fjorårets Berlinale for sitt imponerende arbeid i filmen En natt i Berlin, som ble skutt i én sammenhengende tagning. Bare måneder senere høstet han oppmerksomhet for Stabukker, som vant prisen for beste film i Cannes offisielle sideprogram Un Certain Regard.

Grøvlen har så langt gitt seg i kast med ukonvensjonelle, krevende prosjekter – trekkes han mot «ekstreme» utfordringer? I denne episoden av Filmprat deler Grøvlen sine erfaringer, og snakker blant annet om hvordan han ivaretar en regissørs idé og sørger for at bildene alltid tjener fortellingen, samtidig som han tilfører sin egen distinkte stil.

Filmprat/Film Talks er et konsept gjennomført av TIFF og Montages. Videointervjuet er produsert av Montages i samarbeid med festivalen.