Den bengalske tigeren freser fra seg i nytt klipp fra Historien om Pi

Et nytt klipp fra Ang Lees nært forestående filmatisering av Historien om Pi, gir oss det første skikkelige glimt av det raffinerte spesialeffektarbeidet som har ligget til grunn for å skape filmens andre hovedperson; den bengalske tigeren Richard Parker.

Etter et skipsforlis redder historiens hovedperson Pi Patel seg ombord i en livbåt, bare for å oppdage at han deler den med flere andre – blant annet denne tigeren, som ikke overraskende fremvises mye i markedsføringen av Historien om Pi. Har man lest originalromanen, vet man at filmens suksess vil være tungt avhengig av å klare å skape et troverdig og engasjerende portrett av forholdet mellom Pi og tigeren.

Nå er den første hele enkeltscenen fra filmen sluppet på Yahoo Movies, og i klippet nedenfor ser man nettopp hvordan Pi og Richard Parker tilpasser seg hverandre og den usedvanlige situasjonen de har havnet i. Scenen er bare en liten situasjon i en ellers episk fortelling, men det lover godt. Forventningene til Historien om Pi er allerede rimelig høye – ikke bare på grunn av kildematerialets kvalitet – men også fordi Ang Lee er en filmskaper som har vist at han kan utrette utrolige ting.

Forhåpentligvis skjer det igjen i Historien om Pi, som får norsk kinopremiere i romjulen.