Anders Danielsen Lie klar for ny fransk film med stjerneskuddet Noée Abita

Det er ingen hemmelighet at fransk filmbransje har omfavnet skuespiller Anders Danielsen Lie. Etter suksessen med Oslo, 31. august (2011) begynte han å dukke opp i franske filmer – Fidelio, l’odyssée d’Alice (2014), Personal Shopper (2016), La nuit a dévoré le monde (2018), for å nevne noen, og senest Bergman Island. Nå er det stjerneskuddet Noée Abita (Slalom) som skal dele lerretet med Danielsen Lie, i dramaet La vie sauvage som i disse dager spilles inn i Nord-Frankrike.

Den norske skuespilleren postet selv nyheten på Instagram, der det fremkommer at det er spillefilmdebutant Victoria Musiedlak som er manusforfatter/regissør på prosjektet, som tidligere gikk under tittelen «La Belle affaire». Noée Abita fikk sitt gjennombrudd i Léa Mysius’ Ava i sideprogrammet Kritikeruken i Cannes i 2017, og har også imponert oss i Charlène Faviers Slalom (2020).

Opptakene startet 21. november i Frankrikes nordligste region Hauts-de-France, og flytter seg etter hver til områder i og rundt Paris. Produsenten ligne2 har postet skjermbilder på Instagram fra en artikkel om La vie sauvage hos bransjebladet Le Film Français (bak betalingsmur), der en rekke detaljer om filmen fremkommer – og her har vi hentet ut en kondensert plottbeskrivelse:

Noée Abita spiller hovedrollen, en ung, nyutdannet straffeadvokat, Nora, som fortsatt bor hos sine foreldre. Selv om Nora ikke har mye erfaring ennå, får hun ansvaret for en 19 år gammel gutt som er anklaget for mordet på en ung jente. Fra hennes første møte med klienten i politiets varetekt og oppfølgingen av instruksen, oppdager Nora grusomheten i verden som omgir henne, både i hennes private og profesjonelle liv. Snart, revet med av vanviddet i sitt nye liv, multipliserer hun feilene.

Le Film Français skriver også at Anders Danielsen Lie spiller en politimann som faller for Noras sjarme, og utover det vet vi lite om hvor sentral Danielsen Lies figur er i fortellingen.

Innspillingen avsluttes etter sigende like over nyttår, og som så ofte når det kommer til franske produksjoner med Cannes-stjerner i rollebesetningen, blir det fristende å spekulere i om La vie sauvage kan rekke å bli klar til premiere på Croisetten i mai.