«Hacksaw Ridge» er nå en av årets store Oscar-filmer, med flere tunge nominasjoner.

Filmfrelst

Filmfrelst #256: Oscar-nominasjonene 2017

I dag ble Oscar-nominasjonene for 2017 annonsert, og dessverre ble vår egen kandidat, Kongens nei, utelatt fra det gode selskap.

I denne episoden av Filmfrelst byr vi på våre spontane reaksjoner til dagens nominasjonsliste. Årets bukett byr ikke på de store overraskelsene, men vi setter tenna i listen og forsøker å trekke ut noen poenger. I tillegg til de «tyngste» kategoriene, sneier samtalen vår innom de Oscar-nominerte for foto, produksjonsdesign og ikke-engelskspråklige film.

Hva er årets groveste utelatelser? Hva er de gledeligste valgene? Og har Oscar-akademiet lyktes med å gi et større inntrykk av diversitet? Ved mikrofonene sitter Montages-redaktørene Karsten Meinich og Lars Ole Kristiansen.

God lytting!

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 8 kommentarer

 1. A.T. sier:

  Gleder meg masse til Moonlight podcast!

 2. Enrique sier:

  Bradford Young er ikke den første fotografen som er nominert til Oscar. Remi Adefarasin ble nominert for Elizabeth i 1999!

  • Ja, jeg var klar over at britiske Adefarasin hadde vært nominert, men ble vel litt upresis i farta da vi gjorde opptaket – amerikanske nyhetssaker har vel vært mest opptatt av «first black American cinematographer», og det er lett å forenkle det til «første sorte nominerte», men selvfølgelig mer presist å påpeke at det er «andre gang en sort fotograf er nominert». Takk for rettelsen!

 3. Enrique sier:

  Spennende å se om La La Land kan sette rekord for antall priser? Utenom beste skuespiller, som jeg tipper går til Casey Affleck, og beste sang, der en av de to nominerte nødvendigvis må tape, bør den ha gode sjanser i alle de 12 resterende kategoriene.

  • Ja, La La Land kommer til å vinne veldig mange priser, men jeg tror også det er mulig at originalmanus-kategorien faller fra, og at akademiet der benytter anledningen til å gi Kenneth Lonergan en pris, fremfor Chazelle også på manus. Men ja – det er mulig at filmen sanker rekordmange statuetter.

 4. Tor Erik Martinsen sier:

  Har dere fått sett Lion enda?

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>