Konkurranse: Hirokazu Koreedas Søstre

Konkurransen er nå avsluttet.

Tirsdag 17. november er det førpremiere på den japanske auteuren Hirokazu Koreedas nye film, Søstre. Ved å delta i denne konkurransen kan du vinne billetter til visningen.

Hirokazu Koreeda har slått rot hos norske cineaster med kritikerroste filmer som Still Walking og Som far, så sønn. Søstre er et varmt drama søskenkjærlighet, og i våre øyne en av høstens skjønneste filmer.

I sin festivalomtale fra Cannes, skrev redaksjonsmedlem Sveinung Wålengen:

«Det varme forholdet søstrene i mellom og deres individuelle behov for å kvitte seg med sine indre laster, tegnes opp gjennom Koreedas destillerte teft for skuespillerinstruksjon av hvert enkelt menneske. Det finnes en uro hos dem alle, selv om de stort sett lykkes i å drukne den i søsterskapet. (…)

For å kunne sette pris på Søstre, er man helt avhengig av å verdsette nærheten til søskenflokken og samhandlingen dem i mellom, som nesten utelukkende utspiller seg i hverdagslige situasjoner – gjerne i forbindelse med matlaging, spising eller kjærlige berøringer. De fire skuespillerne er uhyre uttrykksfulle og karismatiske, og filmens kraft ligger i deres bevegelser og mimikk, som fanges av et varsomt billedspråk, preget av Ozu-disiplinerte utsnitt.»

Nordisk Film Kino og distributøren Another World Entertainment arrangerer en førvisning av Søstre, tirsdag 17. november, på Kino Victoria i Oslo (18.00). Denne vil bli introdusert av Montages-redaktør Lars Ole Kristiansen.

Ved å delta i konkurransen nedenfor, kan du vinne billetter for 2 personer til visningen. De fem første som svarer korrekt får premie.

Billettene kan hentes i skranken på Kino Victoria samme dag som visningen. Send dine svar til post@montages.no, og husk å inkludere fullt navn og telefonnummer. Fristen for innlevering er søndag 15. november, 22.00. Lykke til!

*

Hvilke japanske filmer er disse frysbildene hentet fra?

1.

2.

3.

4.

5.

*

Konkurransen er avsluttet, men her er fasiten for de som er interesserte:

1. An Autumn Afternoon
2. Sansho the Bailiff
3. Sound of the Mountain
4. Still Walking
5. Kairo (Pulse)