Filmfrelst #105: Dredd (3D)

Forrige gang den britiske underground-tegneserien Judge Dredd inntok kinolerrettet, var det svært få som i 1995 lot seg overbevise av regissør Danny Cannons kostbare actioneventyr, til tross for et stjernespekket rollegalleri som blant annet inkluderte Sylvester Stallone og Max von Sydow.

Forventningene har heller ikke vært på topp i forkant av årets betydelig mer hardbarkete og skittenrealistiske kinofilm Dredd 3D, men som våre filmfrelste podkastdebattanter har oppdaget lykkes regissør Pete Travis, Karl Urban som Dredd, sidekick Olivia Thirlby og badass-skurk Lena Headey langt bedre i å servere både et overbevisende dystosatirisk scifi-univers og et dundrende stykke actionfilm.

Med i panelet denne gang er Montages-redaktør Karsten Meinich, redaksjonsmedlem Sveinung Wålengen, filmprodusent Eric Vogel og podmester Martin Sivertsen.

God lytting!