Stjernespekket Kerouac-filmatisering

Jack Kerouac

Det begynner å bli en god stund siden brasilianske Walter Salles befant seg i den kollektive filmbevisstheten. Etter anerkjente og elskede filmer som Central Station og Motorsykkeldagbøkene presterte han et skikkelig mageplask i 2005, med den unødvendige nyinnspillingen av Hideo Nakatas glimrende Dark Water. Riktignok var han nominert til Gullpalmen i Cannes for bare to år siden med filmen Linha de Passe, men selv om den vant prisen for beste kvinnelige hovedrolle har den gått bemerkelsesverdig ubemerket hen i ettertid.

Men nå har Walter Salles påbegynt en stor produksjon: filmatiseringen av Jack Kerouacs beat-generasjonsklassiker On the Road. Francis Ford Coppola, som tidligere siklet på prosjektet, står som produsent, mens Jose Rivera (Motorsykkeldagbøkene) har skrevet manus. Det mest oppsiktsvekkende er dog rollelisten; fra før av hadde Kirsten Dunst, Kristen Stewart og Sam Riley signert, mens det i går ble klart at Viggo Mortensen og Amy Adams skal spille hovedrollene. Begge er etter min smak to av samtidens beste Hollywood-skuespillere, som kontinuerlig gjør spennende og ikke så rent lite utfordrende rollevalg. Selv har jeg ikke lest Kerouacs roman, men er oppriktig spent på hvordan Salles skal klare å overføre beatbevegelsens «stream of consciousness» til lerretet. Mon tro om denne filmen kan sanke palmer, løver, bjørner eller selveste Oscar?

Filmen får premiere i 2011.

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 3 kommentarer

  1. Ah, godt å høre at man endelig er i gang. Elsker boka, men er positiv – tror Walter Salles er en mann som kan fikse overgangen til film.

  2. Frode Dalen sier:

    Ahh, endelig! Dette blir spennende. Trodde egentlig Coppola skulle regissere denne, men glad det blir film uansett. Egnet for filmmediet denne. Fantastisk bok.

  3. Truls Foss sier:

    Oi, dette hørtes direkte veldig spennende ut! Gleder meg til og høre mer om dette prosjektet.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>