Digital Film Lab gjenoppstår

NEW DFL

Det som i filmbransjen har vært kjent som «Trollmannens Posthus» i København gjenoppstår etter nedleggelsen tidligere i år. Digital Film Lab skal nå hete NEW DFL (New Digital Film Lab).

NEW DFL skal yte postproduksjonstjenester til spillefilm og reklamefilm, og i pressemeldingen nedenfor opplyser personene bak gjenoppstandelsen hvor viktig det har vært for dem å gjenstarte det nye selskapet i full skala, noe som betyr at de også kjører i gang laboratoriet med filmfremkalling, grading og scanning med topp moderne utstyr. Dette er svært gledelig også for den norske filmbransjen som for kort tid siden mottok nyheten om at Nordisk Film legger ned Norges eneste filmlaboratorie. Mange i Norge har også sverget til den danske filmkompetansen og «gamle DFL» har de siste årene bistått på en rekke norske reklame-, kort- og spillefilmer; blant annet Varg Veum, Factotum, Sønner, Uro, Den brysomme mannen og Pitullterje. Foruten at DFL markerte seg som et kvalitetsbevisst filmlaboratorie og leverandør av filmetterarbeid, oppnådde de også å få internasjonal posisjon innenfor restaurering av bevaringsverdige spillefilmer. Her er pressemeldingen:

*

Pressemeddelelse NEW DFL            København 19.10.09

Kære venner og forretningsforbindelser til Blixt Camera Rental og DFL,

Det er os en meget stor glæde at kunne skrive til Jer, at Digital Film Lab genopstår i ny og forstærket form under navnet New DFL.

Det er lykkedes os at samle en kreds af investorer, som har set deres interesse i at genstarte DFL. Digital Film Lab har nydt stor respekt i vores branche både i forbindelse med post produktion af spillefilm og reklamefilm, og vundet stor international anerkendelse i forbindelse med komplicerede restaureringsopgaver, hvor ”A Fistful of Dollars” , ”Amundsens Færd til Sydpolen” og Dreyers ”La Passion de Jeanne D´Arc” hører til de ypperste præstationer.

De tre nøglespillere i New DFL bliver Leo Henriksen, Björn Blixt og Kris Kolodziejski. Leo, vores bestyrelsesformand, har drevet en større IT-virksomhed,
og har stor erfaring i at få enderne at mødes i en digital industri. Jeg indtræder som administrerende direktør i virksomheden, idet jeg forventer, at der på mange måder skal bruges de samme greb i New DFL som i Blixt Camera Rental. Kris the Wiz tager sig af teknik og R&D, og sørger for at videreføre firmaets store teknologiske erfaring.

Det har været vigtigt for os at genstarte New DFL i fuld skala, hvilket betyder at vi også genstarter laboratoriet. Det har ligeledes været vigtigt for os at sikre
New DFL et økonomisk fundament, så vi har etableret selskabet med en robust driftskapital.

New DFL er driftsklar indenfor få dage, og både Leo, Kris og jeg står til Jeres tjenste.

De bedste hilsner

Björn Blixt

www.newdfl.com   kris@newdfl.com  info@newdfl.com