Ny tittel for Eastwoods Mandela-film

Clint Eastwood er, som mange nok har fått med seg, godt i gang med filmatiseringen av John Carlin-boka Playing the Enemy: Nelson Mandela and the Game That Made a Nation. Frem til dags dato har filmprosjektet vært kjent under tittelen The Human Factor, men det bekreftes nå fra flere hold at tittelen er endret til Invictus. Les mer om bakgrunnen for tittelendringen hos InContention.com.

Filmen, som du antakelig vil høre mye om når Oscar-sesongen slår inn i vinter, tar oss med tilbake til den historiske overgangen fra apartheid til fritt demokrati i Sør-Afrika på 90-tallet. Av stor symbolsk verdi var den sørafrikanske presidentens initiativ til at svarte sørafrikanere støttet opp om det tidligere forhatte rugbylandslaget Springboks under verdensmesterskapet i Sør-Afrika i 1995. Da Springboks vant finalen mot New Zealand, overrakte Mandela trofeet til lagets kaptein, Francois Pineaar, noe som ble sett på som et stort symbolsk skritt i forsoningen mellom hvite og svarte sørafrikanere. Den sørafrikanske presidenten blir portrettert av Clint Eastwood-venn Morgan Freeman, mens Matt Damon gjør rollen som rugbykaptein Francois Pineaar. Amerikansk premiere er i desember.