Kortfilmfestivalen’09 i bilder og video

Festival!

Årets kortfilmfestival ble den beste på mange år – de norske kortfilmene var sprekere, de internasjonale som Karsten og jeg hadde valgt ut så ut til å falle skikkelig i smak; stemningen var på topp både på gjenopplivede Hestetorget og i salene!

Her er en samling høydepunkter fra årets festival:

Inntrykk fra åpningsdagen from Kortfilmfestivalen on Vimeo.

Kortfilmfestivalen handler selvfølgelig om film, men det er også andre arrangement å få med seg. En av disse er den klassiske øl&reker-båtturen med Bibben. Her er en stemningsrapport!

Arrangement’09 – stemningsrapport fra båttur from Kortfilmfestivalen on Vimeo.

Det påstås at filmen er død. Opptaksformatet altså. TV-drama har vært skutt digitalt i Norge i flere år, og nå følger spillefilmen etter. Men spiller det egentlig en rolle hva vi skyter filmen vår på? Er det ikke historien som betyr noe?

Norsk filmforbund inviterte  til debatt, og i panelet satt Anja Breien – regissør, Katja Eyde Jacobsen – regissør, Irmelin Nordahl – daglig leder i vestnorsk filmsenter, Kalle Løchen – kortfilmkonsulent Norsk filminstitutt, John Christian Rosenlund – Filmfotograf. Debatten ble ledet av Signe Pahle – filmfotograf og styremedlem i Norsk Filmforbund.

Debatt’09 – «Filmen er død, leve filmen!» from Kortfilmfestivalen on Vimeo.

Kortfilmfestivalen inviterte til konsert med Sondre Lerche. Han fremførte jazzinspirerte låter fra sitt kritikerroste album Duper Session sammen med sine faste følgesvenner i gruppa Faces Down Quartet.

Arrangement’09 – Sondre Lerche spiller i Fjæreheia from Kortfilmfestivalen on Vimeo.

Til slutt et lysbildeshow med kjente og ukjente ansikter i full utfoldelse i sørlandsbyen…

Bildene er hentet fra Kortfilmfestivalens Flickr-konto, videoene fra Vimeo-kanalen – der finner du masse annet materiale, deriblant opptak av årets deltakertreff!

Videone er filmet og klippet av Sara Marie Volset, Kai Rune Kvitstein, Tor Ø Andreassen, Signe Pahle, Karsten Meinich og Eirik Smidesang Slåen, bildene er tatt av Carsten Aniksdal, Marius Jønsrud og Line Camilla Engstrøm.