Taymor har funnet sin Green Goblin

Du kan mase så mye du vil, Sam Raimi, men det er ikke din Spiderman 4 som engasjerer fansen om dagen. Det er det Julie Taymor (Across the Universe, Frida) sin musikalversjon som gjør. Spiderman: Turn of the Dark får premiere på Broadway, New York 18. februar neste år, og nydelige Evan Rachel Wood har forlengst signert på rollen som Mary Jane. Bono og The Edge fra U2 skriver musikken, mens Oscar-vinner Eiko Ishioka gjør kostymene.

Og casten fortsetter å vokse. I dag rapporterer New York Post at Alan Cumming har signert på å gjøre Green Goblin, og valg som uten tvil signaliserer hvilken vei dette prosjektet tar. Cumming er en eksentrisk skuespiller, og for meg blir det mer og mer klart at Taylors musikal blir noe totalt annet enn en direkte adaptasjon av Marvel Comics sin tegneserie. Andre kjeltringer som er med i produksjonen sies å være Lizard, Carnage, Electro, Rhino og Swarm, pluss nyskapningen Swiss Miss. Hvem blir med til New York?