Regissør Marc Rocco er død

Marc Rocco ble aldri en av 90-tallets store filmskapere, selv om han midt på dette tiåret lagde en av de filmene som gjorde et uslettelig inntrykk på meg med fengselsdramaet Murder in the First. Jeg husker jeg ble fullstendig oppslukt av filmen da jeg så den på video for over ti år siden, og det var på den tiden jeg koblet to videospillere opp mot hverandre og kopierte lånte favorittfilmer til eget forbruk. Jeg elsket denne filmen, og husker at jeg ikke var alene om det. En gripende og godt fortalt historie om grov urettferdighet med en storspillende Kevin Bacon i hovedrollen, sammen med 90-tallsstjerner som Christian Slater og Gary Oldman. At William H. Macy også var med i filmen, la jeg først merke til etter å ha kjøpt og sett filmen på dvd for to-tre år siden. Da gikk det også opp for meg at dette strengt tatt ikke var det mesterverket jeg mente det var i tidlig ungdomstid. Rett og slett fordi filmen har en tidvis forferdelig regi…

Derfor er jeg i ettertid heller ikke like forundret over at Marc Roccos karriere aldri skjøt fart inn i stjernehimmelen. Murder in the First ble faktisk den siste filmen han fikk regissere. I 2005 medvirket han imidlertid som manusforfatter og co-produsent på den ganske brukbare thrilleren The Jacket.

Ifølge nettstedet In Contention ble Marc Rocco funnet død av en venn fredag 1. mai.