Oppløftende anmeldelser av The Princess and the Frog!

Siden jeg som treåring så The Little Mermaid tre ganger på kino, har Disney vært en viktig del av min filmatiske oppdragelse. Aladdin (deres morsomste), The Beauty and the Beast (deres vakreste) og den nevnte havfrue-filmen (deres mest engasjerende) er fortsatt – og vil nok alltid være – blant mine favorittfilmer. Derfor gleder jeg meg urimelig mye til at drømmefabrikken returnerer til 2D-animasjon med noe som åpenbart er et forsøk på å forlenge konsernets andre gullalder fra begynnelsen av nittitallet. Anmeldelser av filmen har begynt å tikke inn fra testvisninger, og dette sitatet alene gjør at jeg begynner å formelig koke av forventning:

I guess the bottom line is that «The Princess and the Frog» is a strong comeback for 2D animation. It is definitely the strongest Disney animated film in years, and although it doesn’t surpass masterpieces like «the Little Mermaid» and «Beauty and the Beast,» it reminds you why, as a kid, you looked forward to Disney’s animated films.

Det har også blitt sluppet en aldeles nydelig poster. La oss håpe at Disney er tilbake og vel så dét!