To nye fra Aardman Animations

For godt og vel to år siden ble Aardman Animation regelrett sparket ut av Dreamworks, etter et ganske ujevnt samarbeid med studioet om produksjoner som Flukten fra Hønsegården og spillefilmutgaven av Wallace and Gromit. Men britene lot seg ikke affisere, og inngikk like etter en ny avtale med Sony Pictures. I dag ble de to første prosjektene presentert, og mest gledelig er at Peter Lord igjen setter seg i registolen. Hans film har fått tittelen Pirates!, og skal være basert på Gideon Defeos barnebøker om en gruppe pirater som seiler til London for å møte Charles Darwin. Filmen skal være stop-motion animert;imponerende nok når hovedmaterialet i filmen naturlig nok vil bestå av vann..

Det andre prosjektet heter Arthur Christmas, og vil være en CGI-animasjon à la studioets kjipe Flushed Away. Denne skal co-regisseres av Sarah Smith og Barry Cook, etter et manus av Borat-forfatter Peter Baynham. Sistnevnte alene gjør prosjektet interessant, spør du meg!