Monsieur Hulot sensurert i Paris

Akk, den som var i Paris i disse dager. Ikke bare fordi byen er på sitt vakreste akkurat nå, men fordi La Cinémathèque française nylig åpnet en gigantisk Jacques Tati-utstilling. For den gjennomsnittlige franskmann, og kanskje enda mer pariser, er Tati mest berømt for for å ha skapt Monsieur Hulot i klassikere som Les Vacances de Mr Hulot, Mon Oncle, Playtime og Trafic. Og et av hans mest ikoniske trekk var en pipe som alltid fulgte med. Vel, nå har den nye røykeloven satt en kork i pipa, og den er regelrett retusjert bort fra plakater laget i forbindelse med utstillingen. Plakatene henger på byens métrostasjoner, på baksiden av busser og ikke minst på flere store bannere sentralt i byen. Men franske myndigheter, historisk beryktet for sin nonsjalante holdning til røykingens farer, sier nå at pipa kan oppfattes som reklame for tobakk. Putain…

Klikk deg hit for å se retusjeringen, og traileren til Mon Oncle der bildet er tatt fra.