William Friedkin overfører sin kult-erklærte krimsaga To Live and Die in L.A. til TV-formatet

Sist vi så William Friedkin i registolen var for Killer Joe i 2011, men nå ser det ut til at den legendariske filmskaperen (Exorsisten; The French Connection) endelig er klar med et nytt prosjekt.

Hvor «nytt» prosjektet egentlig kan kalles vil imidlertid vises seg; The Playlist melder at det er snakk om en TV-versjon av Friedkins egen kultklassiker To Live and Die in L.A.

Det er uvisst på det nåværende tidspunkt hvor mye Friedkin selv skal regissere, men han har tidligere uttalt at han ikke lenger er interessert i å gjøre film – kun TV. I utgangspunktet virker det altså som om serieprosjektet er noe han er svært motivert for, og forhåpentligvis vil den in vogue-stiliserte 80-tallsestetikken fra originalen videreføres i en freidig innpakning.

Serien skal i alle fall basere seg på en gjenskapelse av den opprinnelige filmen, der William Petersen og Willem Dafoe spilte sentrale roller i Los Angeles’ mørke underverden. Prosjektet er plukket opp av TV-kanalen WGNT, og det er Bobby Moresco som skal skrive manus.