Her er den nydelige første traileren til Paul Thomas Andersons Licorice Pizza

Til vinteren er Paul Thomas Anderson tilbake med sin nye film, Licorice Pizza, en oppvekstskildring fra San Fernando Valley i Los Angeles på 1970-tallet, og om vi skal måle ut fra denne nye traileren virker filmen å være en nydelig hybrid mellom Boogie Nights og Richard Linklaters Dazed and Confused.

Få har skildret Los Angeles på en så uttrykksfull måte som Paul Thomas Anderson, og med Licorice Pizza vender han tilbake til settingen fra Magnolia (1999) og flere av hans tidligere filmer. Dette ser på alle måter ut til å bli en klassisk, men ekstra god amerikansk high school/coming of age-film. Tittelen peker til en kjede platebutikker som nøt stor suksess i California på 1970-tallet.

Rollebesetningen vil naturligvis ha mye å si, og i så måte er det oppløftende at Anderson har valgt å gi plass til nye fjes, i tillegg til et knippe gamle travere som Sean Penn, Tom Waits, Ben Stiller og Bradley Cooper. I den ene av de to hovedrollene finner vi sønnen til avdøde Philip Seymour Hoffman, Cooper Hoffman, og i den andre Alana Haim. Sistnevnte er kjent for å være en del av det populære og kritikerroste bandet Haim (sammen med sine to søstre), men har ikke prøvd seg som filmskuespiller tidligere.

29 år gamle Haim kan virke som et merkelig valg når rollefiguren hun spiller er en tenåringsjente, men vi krysser fingrene for at hun blir like overbevisende som Leonardo DiCaprio var i Catch Me If You Can (2002), der han spilte 15-åring i første akt.

Nedenfor kan dere se den ferske traileren, noen utvalgte frysbilder og filmens poster. Licorice Pizza får amerikansk kinopremiere 26. november, og norsk dato er foreløpig uvisst.

*

*

*