Trailer

Ustoppelige Godzilla biter tak i sommeren – sjekk den intenst gode tredje traileren!

Godzilla er tilbake, with a vengeance. Etter det bløte forsøket i Roland Emmerichs Godzilla (1998) har det legendariske japanskfødte monsteret ligget i dvale, men denne sommeren ser vredens vesen ut til å returnere med full filmatisk kraft.

Nå i helgen kom nemlig denne tredje traileren til Hollywoods nye Godzilla-forsøk, og signalene etablert i den imponerende teaseren fra i vinter ser bare ut til å forsterkes. Kan dette bli kinosommerens beste blockbuster? Det er Gareth Edwards – den tiltaksrike indie-regissøren som nærmest på egenhånd stablet på bena den lille monsterfilmen Monsters i 2010 – som står bak, og han har bl.a. fått med seg Bryan Cranston og Juliette Binoche i rollegalleriet.

I dette ferskeste klippet løftes det på sløret for litt mer av handlingen – pass opp for spoilere! – for vi får se hvordan (og hvorfor) Bryan Cranstons rollefigur gjennomskuer myndighetenes hemmelighold. Det har allerede kommet to andre trailere siden teaseren, og Edwards’ blockbusterdebut blir ikke småtterier: En hel verden skal på ny frykte Godzillas vrede. Etter hans imponerende innsats i Breaking Bad blir det kult å se Bryan Cranston forsøke å bære en gigantfilm som dette. Og når Juliette Binoche velger å gå fra små europeiske filmer, som Erik Poppes Tusen ganger god natt, til å vie tid til Godzilla, må det være et godt tegn:

Traileren er hårreisende stemningsfull, og etablerer en intens undertone, som gir oss en genuin følelse av skrekk og ærefrykt. Om Edwards har skapt en full film som kan gi oss denne samme følelsen er ennå uvisst, og man skal vokte seg for å la reklameklippene styre for mye – smakebiter og et ferdig produkt er vidt forskjellige ting.

Men vi krysser fingrene for at Godzilla setter frykten i oss! – igjen. Filmen har internasjonal premiere 16. mai og her kan du se alle de foregående trailerne og den første teaseren:

Skriv ut artikkelen Skriv ut artikkelen 5 kommentarer

 1. Knut sier:

  Trailerne til filmen er heelt ville, gleder meg som en unge!
  Blir for øvrig spennende å se Cranston som leading man også på kino, tror det kommer til å fungere riktig så bra. Mannen er et geni

 2. Fru ekkel sier:

  herrekål- detta slår jo nesten Prometheus på gledeseg skalaen. Jeg tror også Cranston gjør seg brillefint i en av hovedrollene. Jeg har termin dagen etter, men tror jaggu jeg må bestille meg billett uansett :) Ja, såå kult ser det ut!

 3. Japan har produsert seks Godzilla-filmer etter Emmerichs film. En liten gjesteopptreden i den andre Always: Sunset on Third Street-filmen har det også blitt. Så helt i dvale har den store øgla ikke vært…

  • Lars-Espen Høimyr Arnesen sier:

   De japanske filmene du sikter til kjenner jeg dessverre ikke til – har nok låst meg litt i Hollywood. Er disse verdt å se?

  • Jeg har ikke sett dem alle selv, men Godzilla-serien er jevnt over ujevn, og det gjelder selvfølgelig de senere filmene også. Av de nyere filmene er nok Shusuke Kanekos Godzilla, Mothra and King Ghidorah: Giant Monsters All-Out Attack den mest severdige, selv om den ikke når helt opp til høydene han nådde tidligere med sine tre progressivt bedre Gamera-filmer.

   Versus-regissør Ryuhei Kitamuras Godzilla: Final Wars – Japans foreløpig siste film i serien – er ganske forferdelig.

Din kommentar

Du kan bruke følgende koder:
<a href="https://montages.no">lenke</a>
<b>fet skrift</b>
<i>kursiv</i>
<blockquote>sitat</blockquote>