Ustoppelige Godzilla biter tak i sommeren – sjekk den intenst gode tredje traileren!

Godzilla er tilbake, with a vengeance. Etter det bløte forsøket i Roland Emmerichs Godzilla (1998) har det legendariske japanskfødte monsteret ligget i dvale, men denne sommeren ser vredens vesen ut til å returnere med full filmatisk kraft.

Nå i helgen kom nemlig denne tredje traileren til Hollywoods nye Godzilla-forsøk, og signalene etablert i den imponerende teaseren fra i vinter ser bare ut til å forsterkes. Kan dette bli kinosommerens beste blockbuster? Det er Gareth Edwards – den tiltaksrike indie-regissøren som nærmest på egenhånd stablet på bena den lille monsterfilmen Monsters i 2010 – som står bak, og han har bl.a. fått med seg Bryan Cranston og Juliette Binoche i rollegalleriet.

I dette ferskeste klippet løftes det på sløret for litt mer av handlingen – pass opp for spoilere! – for vi får se hvordan (og hvorfor) Bryan Cranstons rollefigur gjennomskuer myndighetenes hemmelighold. Det har allerede kommet to andre trailere siden teaseren, og Edwards’ blockbusterdebut blir ikke småtterier: En hel verden skal på ny frykte Godzillas vrede. Etter hans imponerende innsats i Breaking Bad blir det kult å se Bryan Cranston forsøke å bære en gigantfilm som dette. Og når Juliette Binoche velger å gå fra små europeiske filmer, som Erik Poppes Tusen ganger god natt, til å vie tid til Godzilla, må det være et godt tegn:

Traileren er hårreisende stemningsfull, og etablerer en intens undertone, som gir oss en genuin følelse av skrekk og ærefrykt. Om Edwards har skapt en full film som kan gi oss denne samme følelsen er ennå uvisst, og man skal vokte seg for å la reklameklippene styre for mye – smakebiter og et ferdig produkt er vidt forskjellige ting.

Men vi krysser fingrene for at Godzilla setter frykten i oss! – igjen. Filmen har internasjonal premiere 16. mai og her kan du se alle de foregående trailerne og den første teaseren: