Se den første traileren til Sara Johnsens Rosemari med Tuva Novotny og Laila Goody

Det har vært stille rundt Sara Johnsen etter at Uskyld hadde kinopremiere høsten 2012. Nå er hennes nye film Rosemari snart klar, og her kan du se den første traileren til det som ser ut til å være en sorgmunter fortelling om tilhørighet og familierelasjoner.

Unn Tove (Tuva Novotny) gifter seg, under sterk tvil, og bryllupsfesten snus på hodet idet hun finner en nyfødt jentebaby på et toalett. Babyen overleveres til barnevernet, men seksten år senere dukker jenta (Ruby Dagnall) opp på døra til Unn Tove. Sammen skal de to finne Rosemaris biologiske foreldre.

I tittelrollen finner vi nykommeren Ruby Dagnall, og traileren lar oss få god tid til å bli kjent med det slående ansiktet hennes. Klippene gir inntrykk av at Rosemari går igjennom mange ulike og sterke følelser i løpet av filmens fortelling, og heldigvis virker Dagnall svært overbevisende. Blir dette årets norske brakdebut på lerretet?

Rosemaris fotograf er franske Hélène Louvart (i samarbeid med Erik Wilson), som tidligere har arbeidet med Larry Clarke (The Smell of Us), Wim Wenders (Pina) og Alice Rohrwacher (Miraklene i Toscana). Traileren viser at filmen både er skutt i 1:85:1 og 2:35:1 (Cinemascope).

Til å begynne med skulle Sara Johnsens nye film hete Rose Marie og gartnerens hemmelighet, og senere Et barn er født i Hønefoss. Verken spesielt gode eller salgbare titler, spør du oss, så det er oppløftende å se at Johnsen og produksjonsselskapet 4 1/2 i stedet har valgt å gå for Rosemari.

Under kan du se de første klippene, samt noen utvalgte frysbilder fra filmen. Rosemari har kinopremiere 9. september.

*

*