Se de to første teaserne til Oldboy-regissør Park Chan-wooks Cannes-aktuelle film The Handmaiden

Den sør-koreanske mesterregissøren Park Chan-wook (Oldboy, Thirst, Stoker) vil snart presentere The Handmaiden i hovedkonkurransen i Cannes. Filmen har premiere i hjemlandet i juni, og nå er de første koreanske teaserne sluppet.

Det første klippet har riktignok ikke engelsk tekst, men all den virtuose visualiteten vi forventer fra Park Chan-wook er definitivt til stede – så det er mer enn god nok grunn til å smake litt på filmen allerede nå. Som vi rapporterte for to år siden ble en filmatisering av Sarah Waters’ roman Fingersmith (2002) det neste prosjektet for Park, og nå som filmen er klar – med den internasjonale tittelen The Handmaiden – ser vi at plottet er flyttet «hjem» til Sør-Korea.

Waters’ fortelling kretser rundt foreldreløse Sue, som vokser opp blant smålige tyver («fingersmiths») i det viktorianske London. Som ung voksen innynder hun seg som tjenestepike hos en styrtrik arving for å hjelpe Richard ‘Gentleman’ Rivers med å kapre kvinnens hjerte, slik at han kan få kontroll over formuen hennes.

BBC laget en miniserie basert på boken i 2005, som fikk god mottagelse og oppmerksomhet for sin følsomme skildring av en lesbisk relasjon. Park har flyttet historien til 1930-tallets Korea, da landet var underlagt japanske styresmakter, og beskriver sin adaptasjon som en lesbisk krim/thriller preget av et dekadent stiluttrykk: «There’s a strong element of eroticism, and of course there will be humor.»

Det er ennå usikkert om The Handmaiden får kinopremiere her hjemme, men Parks tidligere filmer har stort sett blitt plukket opp av norske distributører. Vi krysser fingrene – og formidler vår respons etter de første visningene i Cannes.

«The Handmaiden» «The Handmaiden» «The Handmaiden» «The Handmaiden»

«The Handmaiden» – plakat «The Handmaiden» – plakat