Se de første bildene fra Tim Burtons Big Eyes, med Amy Adams og Christoph Waltz

Det var mange som spådde at Tim Burtons biografiske drama Big Eyes skulle vises i enten Cannes eller Venezia, men med amerikansk premieredato 25. desember, ser det ut til at den eksentriske krølltoppen sikter mot å gjøre seg bemerket under Oscar-sesongen. I dag ble de to første bildene fra filmen sluppet på nett.

Her ser vi hovedrolleinnehaverne Christoph Waltz og Amy Adams, som spiller henholdsvis Walter og Margaret Keane, et kunstnerpar som ble kjent for sine idiosynkratiske bilder av storøyde barn på femti- og sekstitallet. Disse smakløse kitsch-smøreriene ble ufattelig populære, og på den tiden var det – typisk nok – Walter som høstet anerkjennelse og ble berømt. Senere ble det avslørt at Margaret var den som faktisk førte penselen, og da de to gikk fra hverandre, gjorde hun rettmessig krav på en anselig andel av inntektene.

Det er mange som har ønsket at Burton skal bevege seg over i et mer voksent territorium, slik han gjorde med Ed Wood og Big Fish, fremfor å rendyrke sin teft for skrullete barne- og familiefilmer, som har vært tilfellet det siste tiåret (unntaket er den blodige musikalen Sweeney Todd). Med et manus av forfatterne som skrev Ed Wood, Larry Karaszewski og Scott Alexander, og en rolleliste som inkluderer Danny Huston, Jason Schwartzman og Terence Stamp, er det mye som ligger til rette for at dette kan bli en kunstnerisk suksess for Burton. Forhåpentligvis blir det også en innbringende affære, som kan motivere regissøren til flere prosjekter av mindre kommersiell art i fremtiden.

Burtons neste film er for øvrig en adaptasjon av Ransom Riggs‘ mørke young adult-roman Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children, og ifølge Variety skal Eva Green være aktuell for hovedrollen.

Det er foreløpig ikke fastslått noen norsk premieredato for Big Eyes, men vi spår at filmen dukker opp på kino en gang over nyttår, inneklemt mellom andre potensielle «Oscar-favoritter».