Regissør og skuespiller Maïwenn gjester Oslo Pix filmfestival

Oslo Pix 2023: Den franske regissøren og skuespilleren Maïwenn åpnet årets Cannes-festival med det påkostede kostymedramaet Jeanne du Barry, og nå skal hun besøke Oslo i forbindelse med visningene av filmen under Oslo Pix.

Alle de som har lest Montages med et oppmerksomt blikk vet at vi har mye til overs for skuespiller og regissør Maïwenn (Polisse, DNA), som var tilbake i Cannes i år med åpningsfilmen Jeanne du Barry, utenfor konkurranse. Filmen forteller om Louis XVs elskerinne, som tidligere har blitt skildret i bl.a. Sofia Coppolas Marie Antoinette.

Nå i ettermiddag ble det annonsert at hun reiser til Oslo for å møte norske journalister og kaste glans over visningene på Oslo Pix. Nærmere bestemt vil hun være til stede på gallapremierene av Jeanne du Barry fredag 1. september på Gimle kino og Vega Scene. I en pressemelding siteres den norske distributøren Another World Entertainments entusiastiske kommentar til Montages da de kjøpte filmen i Cannes:

Vi er store fans av Maïwenn, og det at vi fikk sikret norsk kinodistribusjon til åpningsfilmen Jeanne du Barry, føles helt fantastisk. Den er vakker, frekk, sensuell og en storproduksjon som vil begeistre et bredt publikum. Chanel har laget kostymene, og den er spilt inn i Versailles. Johnny Depp er tilbake. Vi takknemlige for at vi skal få jobbe med berikende Cannes-filmer som skal nå ut til et stort publikum.

Maïwenn er fransk-algerisk og startet karrieren som skuespiller allerede på 1980-tallet; mange forbinder henne fortsatt med en uforglemmelig rolle i eksmannen Luc Bessons Det femte element (1997). Som regissør og manusforfatter startet hun karrieren med Pardonnez-moi (2006), og for hennes tredje spillefilm, mesterverket Polisse – reddende engler (2011), mottok hun juryens pris i Cannes. De påfølgende filmene, Min elskede (2015) og DNA (2020) hadde begge norsk kinolansering.