Programmet for 2014-utgaven av Tromsø Internasjonale Filmfestival er sluppet

I dag ble det offisielle programmet til neste års utgave av Tromsø Internasjonale Filmfestival sluppet. Som vanlig skal Montages dekke festivalen, og vi gleder oss allerede til å se flere av titlene som listes opp i denne varierte filmmenyen.

Blant høydepunktene finner vi Steve McQueens tungt kritikerroste slavedrama 12 Years a Slave, Alexander Paynes Nebraska, skutt i sort/hvitt med Bruce Dern i hovedrollen, og Roman Polanskis Venus in Fur. Sistnevnte deltok i hovedkonkurransen i Cannes, men ble vist etter at Montages fro hjem fra festivalen, så denne ser vi ekstra frem til å få med oss (ordinær kinopremiere i Norge er ikke før 21. mars).

Hayao Miyazakis fabelaktige The Wind Rises fikk sin første visning i Norge under Film fra Sør tidligere i høst, og skal også vises på TIFF – til glede for alle som ikke fikk med seg visningene i Oslo (ordinær kinopremiere 28. mars). Claire DenisBastards, som var en av våre favoritter i Cannes, vises i sideprogrammet Kritikeruken, og er plukket ut av Montages-redaktør Lars Ole Kristiansen. Andre festivalfavoritter fra henholdsvis Berlin, Cannes og Venezia er kanadiske Denis Côtés Vic + Flo Saw a Bear, indiske The Lunchbox og Kelly Reichardts thriller Night Moves, med Jesse Eisienberg og Dakota Fanning i hovedrollene.

Programmet rommer også norske godbiter. Det blir endelig mulighet for å se Lars Daniel Krutzkoff Jacobsens De umoralske, som fikk god mottagelse i Toronto, samt en ny kortfilm av Dag Johan Haugerud, Det er meg du vil ha, med Andrea Bræin Hovig i hovedrollen. Festivalens åpningsfilm er svenske Kjell-Åke Anderssons Meg eier ingen. Årets retrospektiv tilegnes den franske dokumentarfilmskaperen Nicolas Philibert (Å være og ha – En hyllest til livet).

Sett deg inn i hele programmet på TIFFs hjemmesider.