Nils Malmros’ selvbiografiske Sorg og glæde får verdenspremiere under filmfestivalen i Roma

I våres ble det kjent at Niels Malmros‘ kommende film, Sorg og glæde, er basert på en ytterst tragisk hendelse som rammet regissøren og hans kone i 1984. Det Danske Filminstitutt delte i dag nyheten om at filmen får verdenspremiere i hovedkonkurransen under filmfestivalen i Roma (8.–17. november).

Den danske regissøren og legen har holdt kortene tett til brystet hva gjelder hans kommende spillefilm, og selv om Malmros har arbeidet med prosjektet over lengre tid ble ikke utgangspunktet for Sorg og glæde kjent før i juli, etter at innspillingen var avsluttet.

Af personlige grunde har jeg under tilblivelsen af min nye film ikke ønsket at oplyse, hvad den handler om (…) Jeg vil fortsat ikke lade mig interviewe, men kan dog fortælle, at den omhandler den tragedie, der i 1984 ramte min kone og mig, da min kone i en psykose dræbte vores ni måneder gamle datter. – Malmros til Ekko

Malmros er blant Danmarks mest betydningsfulle regissører, og har siden 70-tallet servert noen av de mest hjerteskjærende barne- og ungdomsskildringene i skandinavisk film. Med filmer som Lars-Ole 5.c, Kundskabens træ og Skønheden og udyret har han, med utgangspunkt i sin egen oppvekst i Århus – og med en tydelig Truffaut-inspirert stil – utforsket de store følelsene i den ellers «ubetydelige» hverdagen hos unge mennesker.

Sorg og glæde får verdenspremiere den 11.november under hovedkonkurransen i filmfestivalen i Roma, hvor den vil konkurrere mot blant annet Spike Jonzes Her. Dansk kinopremiere er satt til 14.november. Se filmens trailer under plakaten.

*

20130807-142305-2-1

*