Juliette Binoche gjør Hollywood-monsteraction i Godzilla?

Europas store stjerne, og en rekke kunstfilmers eneste kommersielle trekkplaster, Juliette Binoche, kan se ut til å vende nesen mot Hollywood i år – for å spille i nyfilmatiseringen av Godzilla, i regi av Gareth Edwards (Monsters).

Binoche har de siste årene gjort det til en sport å arbeide nesten utelukkende med kunstnerisk kompromissløse filmskapere, som ofte gjerne er mesterregissører i tillegg: Abbas Kiarostami, Bruno Dumont, David Cronenberg, Hou Hsiao-hsien og Michael Haneke er alle ferske eksempler.

Så når Variety nå melder at Juliette Binoche er i forhandlinger om å spille en sentral rolle i Hollywoods nye forsøk på å gjøre en Godzilla-film, er det en overraskende vending i hennes karriere. Selv om hun har leflet med Hollywood i filmer som Sjokolade og Dan in Real Life, har Binoche gjennom karrieren vært bemerkelsesverdig edru i sin holdning til amerikansk mainstream-film. Kanskje blir rollen i Godzilla dermed mer å regne som et eksperiment i hennes verden, enn det vil være å jobbe med Kiarostami igjen?

Vi får se. Ettersom Variety melder at hun er i ‘forhandlinger’, kan ting ennå snu. Men slik det ser ut nå: Juliette Binoche i en monsterfilm. Lover jo nesten godt for Gareth Edwards’ auteurstatus…