- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Juliette Binoche gjør Hollywood-monsteraction i Godzilla?

Av , 27. februar 2013 i Ukategorisert

Europas store stjerne, og en rekke kunstfilmers eneste kommersielle trekkplaster, Juliette Binoche [1], kan se ut til å vende nesen mot Hollywood i år – for å spille i nyfilmatiseringen av Godzilla [2], i regi av Gareth Edwards [3] (Monsters).

Binoche har de siste årene gjort det til en sport å arbeide nesten utelukkende med kunstnerisk kompromissløse filmskapere, som ofte gjerne er mesterregissører i tillegg: Abbas Kiarostami, Bruno Dumont, David Cronenberg, Hou Hsiao-hsien og Michael Haneke er alle ferske eksempler.

Så når Variety [4] nå melder at Juliette Binoche er i forhandlinger om å spille en sentral rolle i Hollywoods nye forsøk på å gjøre en Godzilla-film, er det en overraskende vending i hennes karriere. Selv om hun har leflet med Hollywood i filmer som Sjokolade [5] og Dan in Real Life [6], har Binoche gjennom karrieren vært bemerkelsesverdig edru i sin holdning til amerikansk mainstream-film. Kanskje blir rollen i Godzilla dermed mer å regne som et eksperiment i hennes verden, enn det vil være å jobbe med Kiarostami igjen?

Vi får se. Ettersom Variety melder at hun er i ‘forhandlinger’, kan ting ennå snu. Men slik det ser ut nå: Juliette Binoche i en monsterfilm. Lover jo nesten godt for Gareth Edwards’ auteurstatus…


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/juliette-binoche-gjor-hollywood-monsteraction-i-godzilla/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Juliette Binoche: http://montages.no/filmfolk/juliette-binoche

[2] Godzilla: http://montages.no/film/godzilla/

[3] Gareth Edwards: http://montages.no/filmfolk/gareth-edwards

[4] Variety: http://beta.variety.com/2013/film/castings/juliette-binoche-eyes-godzilla-exclusive/

[5] Sjokolade: http://www.imdb.com/title/tt0241303/combined

[6] Dan in Real Life: http://www.imdb.com/title/tt0480242/combined

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.