John Hillcoat med krim- og sci fi-planer

Playlist hadde nylig en interessant samtale med John Hillcoat angående regissørens fremtidsplaner. Der var både krimfilmen Triple Nine, en mulig nytolkning av Jean-Pierre Melvilles Le Circle Rouge og en potensiell science fiction-film blant temaene.

The Road var for meg den beste filmen i 2009. Dystert og misantropt, men med et ufattelig godt grep om det visuelle, bruntonede uttrykket. Plutselig var han et navn på radaren for min del. Nå har jeg ikke fått med meg årets Lawless ennå, men han bærer åpenbart på flere planer om å utforske det kriminelle miljøet. Som han selv forteller Playlist:

I’ve realized I’ve become a bit reactive to each film I do. After The Road I was desperate to do something that had color and warmth to it and a stronger sense of community. And so after Lawless I’m keen to do something that’s urban and contemporary. Something that’s ultra-contemporary in a way.

Jeg betviler ikke at han er fullt i stand til det. Mer tvil har han imidlertid selv til nytolkningen av Jean-Pierre Melvilles klassiske krimdrama Le Circle Rouge (1970). Åpenbart er prosjektet lagt på is, selv om lysten er tilstede.

Personlig var jeg mest begeistret for nyheten om at han kanskje vil lage en science fiction-film. Med The Road som utgangspunkt tror jeg det kan bli mye visuelt snacks i et slikt prosjekt – enten det dreier seg nok en post-apokalyptisk innfallsvinkel (tvilsomt!) eller noe som er mer klinisk og teknologisk; med en slags cerebral høytidelighet på samme tid. Jeg mener, med Ridley Scott og Stanley Kubrick som inspirasjonskilder, ligger jo alt til rette for det.