Illevarslende monoton trailer til David Finchers potensielt gnistrende thriller Gone Girl

David Fincher er en av våre favorittregissører, men denne helt ferske traileren til Finchers nye thriller Gone Girl er – dessverre – ikke så overbevisende som den strengt tatt burde være.

La det være sagt med en gang: vi håper vi tar feil. At David Fincher fortsetter å gjøre renskårne thrillere (i kjølvannet av hans forrige – og mesterlige – film The Girl With the Dragon Tattoo) applauderes her i redaksjonen, og romanen som Gone Girl er adaptert fra har nesten utelukkende mottatt gode anmeldelser og anbefales fra høyre og venstre. Så alt ligger tilsynelatende til rette for en utmerket sjangerfilm. Dessuten var den første teaser-traileren et passe lovende første innblikk.

All erfaring tilsier at man hverken skal tolke en trailer for bokstavelig, ei heller overse eller undervurdere signalene en trailer uomtvistelig sender ut. Etter fire gjennomsyn av denne traileren sitter vi igjen med de første bange anelsene om at Gone Girl ikke blir et Fincher-verk av ypperste merke. I lys av hva Fincher har for vane å levere fremstår verken plottet eller det visuelle her som spesielt enestående, og selv om ingen av skuespillerne stikker seg ut på en negativ måte, er det noe flatt og passivt over rollegalleriets fremtoning.

De fleste av oss her, undertegnede inkludert, har unngått å lese romanen for å få maks utbytte av å oppleve historien slik David Fincher velger å fortelle den, men utover Ben Affleck-figurens desperasjon over å bli hovedmistenkt i sin kones forsvinningssak, er det lite som pirrer nysgjerrigheten. Kanskje holdes alle kvalitetene ved Gillian Flynns roman skjult, og kanskje spares alle egentlige moneyshots til vi ser selve filmen, men en slik anti-markedsførings-strategi er ikke egentlig vanlig hos Fincher. Eksempelvis var trailerne til The Girl With the Dragon Tattoo eksplosivt forførende, og av en helt annen kvalitet enn denne ferskeste Gone Girl-snutten.

Vi håper som sagt at alle de nåværende bekymringene våre er gone with the wind når filmen avspilles til høsten, men inntil videre jekker vi ned forventningene et par hakk. Se traileren her – etterfulgt av et knippe utvalgte frysbilder:

*

Gone Girl Gone Girl Gone Girl Gone Girl Gone Girl Gone Girl Gone Girl Gone Girl Gone Girl Gone Girl