Humor og forbrytelse i det første klippet fra Catherine Breillats Abuse of Weakness

Den franske regissøren Catherine Breillat, som er kjent for å være en utfordrende stemme i det europeiske filmlandskapet, er tilbake med en selvbiografisk fortelling om hvordan hun ble manipulert og lurt av forbryteren Christophe Rocancourt. I det første klippet fra Abuse of Weakness får vi se Isabelle Huppert, i rollen som Maud Schoenberg (Breillat), i en humoristisk dialogscene med Rocancourt (Kool Shen), som i filmen går under navnet Vilko.

Her får vi se at regissøren Schoenberg er i ferd med å gi hovedrollen i sin neste film til forbryteren Vilko, som åpenlyst stusser over casting-valget. Filmen er basert på en sann historie fra Breillats liv, hvor narren Rocancourt overbeviste regissøren om å låne ham i overkant av 5 millioner kroner, før ham tok pengene og forsvant.

Filmen Breillat var i ferd med å lage ble selvfølgelig avlyst, og Rocancourt ble til slutt fengslet og stilt for retten. Regissøren bestemte seg derfor for å skrive en bok basert på opplevelsen, som nå er blitt filmatisert med Isabelle Huppert i rollen som den kontroversielle regissøren. En casting som neppe kunne vært mer passende.

abuseofweakness-04

Breillat, som har provosert mange cineaster med filmer som Fat Girl, Romance og Brief Crossing, ser ut til å gå i en litt annen retning enn tidligere med Abuse of Weakness.

Filmen hadde verdenspremiere i Toronto 6. september, og får fransk premiere i løpet av februar 2014. Det er lite sannsynlig at filmen får norsk kinodistribusjon, men den blir forhåpentligvis tilgjengelig på DVD og Blu-ray i løpet av neste år.