- Montages - https://montages.no -

Montages.no

Humor og forbrytelse i det første klippet fra Catherine Breillats Abuse of Weakness

Av , 12. september 2013 i Ukategorisert

Den franske regissøren Catherine Breillat [1], som er kjent for å være en utfordrende stemme i det europeiske filmlandskapet, er tilbake med en selvbiografisk fortelling om hvordan hun ble manipulert og lurt av forbryteren Christophe Rocancourt. I det første klippet fra Abuse of Weakness [2] får vi se Isabelle Huppert [3], i rollen som Maud Schoenberg (Breillat), i en humoristisk dialogscene med Rocancourt (Kool Shen [4]), som i filmen går under navnet Vilko.

Her får vi se at regissøren Schoenberg er i ferd med å gi hovedrollen i sin neste film til forbryteren Vilko, som åpenlyst stusser over casting-valget. Filmen er basert på en sann historie fra Breillats liv, hvor narren Rocancourt overbeviste regissøren om å låne ham i overkant av 5 millioner kroner, før ham tok pengene og forsvant.

Filmen Breillat var i ferd med å lage ble selvfølgelig avlyst, og Rocancourt ble til slutt fengslet og stilt for retten. Regissøren bestemte seg derfor for å skrive en bok basert på opplevelsen, som nå er blitt filmatisert med Isabelle Huppert i rollen som den kontroversielle regissøren. En casting som neppe kunne vært mer passende.

abuseofweakness-04

Breillat, som har provosert mange cineaster med filmer som Fat Girl [5], Romance [6] og Brief Crossing [7], ser ut til å gå i en litt annen retning enn tidligere med Abuse of Weakness.

Filmen hadde verdenspremiere i Toronto 6. september, og får fransk premiere i løpet av februar 2014. Det er lite sannsynlig at filmen får norsk kinodistribusjon, men den blir forhåpentligvis tilgjengelig på DVD og Blu-ray i løpet av neste år.


Artikkel skrevet ut fra Montages: https://montages.no

Lenke til artikkel: https://montages.no/nyheter/humor-og-forbrytelse-i-det-forste-klippet-fra-catherine-breillats-abuse-of-weakness/

Lenker i denne artikkelen:

[1] Catherine Breillat: http://montages.no/filmfolk/catherine-breillat

[2] Abuse of Weakness: http://www.imdb.com/title/tt2418372/

[3] Isabelle Huppert: http://montages.no/filmfolk/isabelle-huppert

[4] Kool Shen: http://www.imdb.com/name/nm0791480/?ref_=tt_cl_t2

[5] Fat Girl: http://www.imdb.com/title/tt0243255/

[6] Romance: http://montages.no/film/romance/

[7] Brief Crossing: http://www.imdb.com/title/tt0299594/

Copyright © 2009 Montages.no. All rights reserved.